Har du redan ett ID?

Logga in till Södra Eken - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Södra Eken - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs merParkering

Bostadsrättsföreningen ansvarar för parkeringsplatserna. Totalt finns det 43 parkeringsplatser för uthyrning, varav 3 handikappanpassade platser.

Alla platser är numrerade och tilldelas för uthyrning med ett kösystem. Kölistan hanteras av SBC. Logga in med BankID på https://www.sbc.se/ och välj Köer i menyn till vänster.

Prislista:

  • 420 kr/månad, parkering utan laddning.

  • 630 kr/månad, parkering med laddning.

  • 2,85 kr/kWh elladdning

  • 1000 kr administrativ engångskostnad för nytt eller ändrat kontrakt (t.ex. flytt).

När man hyr en parkering måste man uppvisa ett giltigt parkeringstillstånd som delas ut av styrelsen, man riskerar annars böter.

Besöksparkeringar som tillhör bostadsrättsföreningen finns ej. För besök kan man parkera på Forshagagatan. Där brukar det dock ofta vara fullt, så ett tips är parkeringen längst ner på Sunnemobacken bakom huset som ofta har lediga platser. Där får man parkera upp till ett dygn gratis.

Föreningen har nyss färdigställt 8 laddplatser. Dessa laddplatser ersätter tidigare motorvärmare som inte utnyttjades och hade flera problem. Laddplatserna erbjuder 6-16 A fas-2 laddning. Tillgången till effekt för billaddning styrs av fastighetens totala förbrukning. Det kan därför hända att effekten reduceras eller stängs av under perioder på dagen då vi har hög last (t.ex. morgon och kvällar under vintern). Detta är normalt sett inte ett problem.

Kontakta styrelsen för frågor relaterade till laddplats på sodraeken@gmail.com.

För teknisk support eller frågor om elfakturor för laddning ska man kontakta e-ways på 010-121 94 01 eller helpdesk@eways.se.

Laddplatserna har ingen separat kö utan tilldelas av de som redan kommit fram i kön eller har en plats (av styrelsen, inte SBC). Om laddplatserna inte nyttjas så hyrs dom ut som vanliga P-platser utan tillgång till laddning. När en medlem vill hyra parkering med laddning och redan står på en vanlig P-plats, så byter den plats med en outnyttjad laddplats i närheten. Blir man evakuerad från en laddplats behöver man man under normala omständigheter inte betala någon administrativ kostnad.

Parkering med laddning får endast hyras av medlemar som kan intyga att de leasar eller äger en laddbar bil (t.ex. el eller hybrid) eller påbörjat köp eller leasing. Giltigt intyg inkluderar t.ex. köpkontrakt eller registreringbevis del 1. Laddning ska även nyttjas stadigvarande. Innan köp är det bra att koordinera med styrelsen för att försäkra sig om att det finns en tillgänglig laddplats. 

Södra Eken
brfsodraeken.se